Nevýhody a riziká nebankových pôžičiek

21.01.2012 17:16

Nebankové pôžičky a úvery online kvôli ich pohodlnosti a rýchlosti využíva veľké množstvo spokojných zákazníkov. Nemusia chodiť do banky, peniaze majú do niekoľkých dní až hodín, a nemusia dokazovať príjem.


Je potreba si však uvedomiť, že nebankové pôžičky majú niekoľko nevýhod a rizík. V prvom rade je treba podotknúť podstatne vyššie úrokové sadzby, ako v bankách. Taktiež je potreba dať si pozor na  ďalšie  poplatky, vo väčšine pôžičkových firiem narazíte okrem vyššieho úroku ešte aj na nejaké ďalšie poplatky pomimo . Je celkom logické, že potrebujú finančne kompenzovať ich ochotu požičiavať aj nezamestnaným, na druhú stranu je však dobré sa zamyslieť, či práve pre mňa nie je výhodnejšia pôžička v banke. V prípade, že môžete potvrdiť váš stály príjem a peniaze nepotrebujete ihneď, stojí za úvahu či vám vybavovanie navyše nestojí za ušetrené peniaze.  Druhá vec, na ktorú je potreba upozorniť je výber spoločnosti, na rozdiel od banky je tu riziko prípadnej neserióznosti, ba dokonca aj podvodníkov. Preto je lepšie voliť firmy známe a preverené.


V prípade že uvažujete nad pôžičkou od nebankového subjektu, je potrebné si uvedomiť okrem očividných pozitív aj negatíva. Aj napriek tomu, že online pôžička je výhodnou možnosťou pre veľa životných situácii, treba si dobre rozmyslieť, čo je ideálne práve pre vás.